Petua Hilangkan Kegatalan Pada Vagina Dan Faraj Dengan Berkesan 

Oleh: Abd Rahaman Rasid

Vagina atau Miss V atau faraj adalah aset yang paling penting kepada setiap wanita. Semua wanita sangat peka dalam menjaga Miss V atau Vagina supaya tidak terkena penyakit dan terasa tidak selesa. 


Walaupun Miss V atau kemaluan dijaga, ramai wanita yang selalu mengalami kegatalan pada Vagina. 


Faraj mengalami kegatalan disebabkan oleh beberapa faktor seperti kesan bekas cukur, hormone estrogen tidak stabil, bahan kimia dari sabun atau produk yang digunakan terhadap bahagian vagina, pemakaian jenama tuala wanita yang tidak sesuai, mengalami tekanan (stress), dijangkiti bakteria dan kuman, serta disebabkan oleh penyakit menular seks dan banyak lagi.


Kegatalan pada vagina akan menyebabkan seseorang wanita itu tidak selesa dan cenderung untuk menggaru pada kawasan yang gatal itu.  Sekiranya digaru, bakteria akan kuman akan lebih merebak dan ada juga yang boleh menyebabkan kudis atau jangkitan penyakit lain. Oleh itu, amat penting untuk menghilangkan kegatalan pada kemaluan dengan segera.

Petua Hilangkan Kegatalan Vagina

Terdapat beberapa petua yang boleh diamalkan untuk hilangkan kegatalan pada Miss V.  

Petua ini amat mudah dan semua wanita boleh melakukannya.  Kebanyakan petua ini berasal daripada zaman nenek moyang dahulu dan lebih kepada petua tradisional. 

Antara petua yang boleh diikuti untuk menghilangkan gatal pada faraj ialah dengan menggunakan daun sirih, daun inai, menjaga kebersihan, menjaga pemakanan dan pelbagai lagi.

1. Menggunakan Daun Sirih

Daun sirih sangat istimewa kerana mempunyai minyak ruapan di dalamnya yang mengandungi bahan terpene dan fenol serta mempunyai zat-zat seperti kalsium nitrat, tannin, minyak betIephenol, diatase, seskuiterpen, pati, dan chavicol yang berfungsi untuk mematikan bakteria dan kuman.  

Selain itu, daun sirih ini juga berfungsi sebagai antioksida, anti kulat dan antifungus.

Cara menghilangkan kegatalan pada Miss V dengan menggunakan daun sirih amat mudah.  Anda hanya perlu mengambil beberapa helai daun sirih iaitu enam atau tujuh helai.  

Kemudian daun sireh ini direbus dengan air dan dicampur asam jawa sehingga mendidih.  

Setelah air ini menjadi suam atau sejuk, anda boleh menggunakannya untuk membasuh dan mencuci bahagian faraj itu.  Faraj anda akan berasa dingin, sejuk dan selesa.

2. Menggunakan Daun Inai

Pada zaman yang moden ini, daun inai sukar untuk dijumpa.  Daun inai boleh direbus bersama daun sirih untuk mencuci vagina.

Bagaimanapun, ia tidak boleh kerap dilakukan kerana akan menjadikan kulit vagina kering.  Daun inai mempunyai fungsi dan khasiatnya terhadap dalaman dan luaran tubuh badan.

Daun inai dari segi saintifiknya mempunyai sejenis minyak yang terkandung palmitik, asid oleic, linoleic, behenik, arasidik dan sterik. 

Minyak-minyak ini bertindak membasmi kekotoran, membuang kuman dan bakteria dikulit serta menghilangkan gatal pada Vagina.  

Daun ini sering dijadikan penawar atau ubat sejak zaman dahulu lagi.

3. Menjaga Kebersihan Vagina dan Seluar Dalam

Petua mudah yang anda wajib lakukan ialah menjaga kebersihan Miss V dan seluar dalam.  Miss V hendaklah sentiasa dicuci bersih dengan air bersih setiap kali anda berasa tidak selesa atau selepas membuang air kecil dan besar.  

Anda juga boleh menggunakan pencuci wanita tetapi anda harus pastikan tiada bahan kimia yang terkandung dalam pencuci tersebut.

Menukar seluar dalam dengan kerap dan memastikan seluar dalam yang dipakai berada dalam keadaan yang kering bagi mengelakkan bakteria atau kuman mula hidup dan merebak sangat berkesan dalam menghilangkan dan memastikan faraj tidak lagi gatal.  

Seperti yang anda tahu, bakteria dan kuman sangat cenderung untuk membiak sekiranya suasana atau keadaan disekitarnya yang lembab dan basah.

4. Menggunakan Krim Rawatan Kulit Minyak Zaitun Ozpure

Sabun Dan Krim Ozpure

Sabun dan krim Ozpure dibuat dari minyak zaitun yang telah melalui proses pembekuan atau 'ozonation' Krim Ozpure telah terbukti boleh merawat kegatalan Vagina dan sakit kulit yang lain.

Sabun dan krim Ozpure dapat mengubat gatal-gatal dalam tiga fasa:

  • Membunuh bakteria pada kulit
  • Melembabkan kulit 
  • Membaiki kulit yang rosak

Ada Kelulusan KKM - NOT180408552K

Krim dan sabun Ozpure selamat digunakan kerana sudah ada kelulusan KKM. 

Krim ini hanya minyak zaitun tanpa steriod. Produk ini buatan orang Melayu, seorang bekas jurutera Melayu yang menguruskan pembuatan krim Ozpure.

Cara Menggunakan Sabun dan Krim Ozpure

Apabila anda membeli satu set krim ini, sebuku sabun ozpure juga diberi. Air sabun Ozpure digunakan untuk mencuci kawasan yang gatal. Ini nak pastikan kulit anda bersih sebelum disapu krim.

Krim ozpure hendaklah disapu di kawasan gatal itu. Anda boleh membuat berapa kali sapuan setiap hari, tetapi 1-2 kali sudah memadai.

Testimoni Pengguna Krim Rawatan Kulit Ozpure

Puan Sharifah  telah mengalami gatal di kawasan faraj sejak setahun yang lepas.

 "Dah banyak jenis krim yang doktor bagi, tetapi gatal tak hilang", whatsapp Sharifah kepada saya. Katanya lagi, "ubat makan pun tak menjadi."

Beliau sudah penat berulang alik setiap bulan ke klinik. Alhamdulillah, selepas seminggu menyapu krim Ozpure, gatal di kawasan kemaluannya telah sembuh sepenuhnya, rasa gatal tiada lagi.

Lepas bersalin, Puan Adrian mengalami gatal-gatal di bahagian Vagina dan celah kangkang. 

Beliau tidak tahan dan asik bergaru sahaja dan sampai luka. Dah puas pergi kelinik, gatal hilang sekejap, lepas itu datang balik.

Setelah 2 minggu menyapu krim Ozpure, gatal di kemaluan hilang sepenuhnya. "Memang berkesan", kata Puan Adrian.

Cara Order Krim Rawatan Kulit Ozpure

Untuk Order Sila Call 013 366 1242 Atau Whatsapp:
Saya Nak Order Krim Ozpure

vagina,gatal vagina,ubat vagina,krim vagina,cara hilangkan gatal vagina,ozpure,krim ozpure,ubat ozpure,faraj,ubat gatal faraj vagina kemaluan miss v dengan berkesan,