This is a special report

minyak masak cap lesong keluaran bumiputera islam


Minyak Masak Cap Lesong

Minyak Masak Cap Lesong adalah minyak masak tempatan keluaran bumiputera islam di Melaka. Dapatkan produk bumiputera ini. Dijamin bersih, suci & halal. Mari ramai-ramai beli produk yang diusahakan oleh bumiputera yang baru-baru ini mendapat pengiktirafan Asia Pasifik. Baca seterusnya di bawah ini.

Minyak Masak Cap Lesong keluaran bumiputera islam malaysia

The best Halal Brand Award Asia Pacific winner 2018

"Masih segar dalam ingatan brand LESONG disebut berulang kali sebagai pemenang Anugerah. Bukan peringkat Malaysia tapi peringkat Asia Pacific. Kejayaan ini bukan kejayaan individu tetapi kejayaan bersama. Bayangkan syarikat minyak masak pertama di malaysia yang dianugerahkan "World HALAL Best Brand Award 2018".Sama - samalah kita doakan agar syarikat bumiputera yang pertama initerus bertahan, jauhilah daripada fitnah menfitnah, sakit hati dan cemburu... Bantulah kami, tanpa sahabat membantu brand LESONG tak bermakna apa-apa... Sebarkan kepada rakyat bumiputera muslim bertukarlah kepada minyak masak LESONG. Halal, Bersih Dan Suci, Gred terbaik IV60, manakala harga pula lebih murah daripada Brand yang ada. Jom sokong Brand LESONG." kata-kata CEO Lesong, Dato' Zaini Taha.

minyak masak cap lesong keluaran bumiputra islamProduk yang kita kena sokong supaya ianya lebih berdaya saing di Malaysia dan juga ke luar negara khususnya ke negara-negara islam.

"Halal, Bersih, Suci" Minyak Cap Lesong

Mengapa Pilih Minyak Lesong?

Minyak Lesong botol 5KG harga RM22 ada bersebab, baca dan fahami :-

1.) Minyak masak di pasaran tempatan ada 3 jenis:-
- CP6 (minyak masak untuk kesihatan)
- CP8 (minyak masak standard)
- CP10 (Minyak peket, gred rendah senang berkeladak sesuai untuk peniaga atau eksport ke negara dunia ke-3 seperti India dan Cina)

Kadangkala minyak CP10 campur minyak recycle dan letak peluntur serta pewarna tiruan. Bahaya untuk kesihatan jika guna jangka panjang.

Tapi dimana kedudukan standard Minyak Lesong?

Minyak Lesong adalah minyak CP8 yang di hantar ke kilang penapisan di Pelabuhan Klang. Kenapa di Klang? Senang nak eksport dekat dengan pelabuhan.

Tapis 3x 
1) IV56
2) IV58
3) IV60 (Lesong SUPER OLEIN)

Apa maksudnya minyak super olein
Maksudnya, kualiti tinggi dari yang standard. Boleh eksport ke negara iklim dingin. Jual dalam halal mart atau kedai yang aircond kuat tak ada hal. Tak keladak putih.

Ya, minyak Lesong kualiti eksport tapi harga mampu milik untuk pasaran tempatan. Goreng 5x lebih pun tak ada hal. InshaAllah.

Minyak Lesong boleh diguna tanpa was-was kerana itu boleh dapat gelaran Halalan Toyyiban. Sebab tak memudaratkan. Minyak semua ada halal. Tapi yang Halalan Toyyiban ni bukan semua ada. Betul tak?

Minyak masak kualiti tinggi dalam Malaysia sebelum ni semua pengeluar non-muslim buat.

Harga maintain mahal sebab minyak kualiti mereka premium. Anda sendiri tahu apa jenama minyak masak premium yang harga RM25 ke atas..

Alhamdulillah sekarang pengeluar Muslim ada buat minyak masak premium.

Minyak Masak Cap Lesong.

Harga tak premium pun. RM22 saja sebotol 5KG.

Tepuk dada tanya diri sendiri. Manakah produk halal pilihan ku?
Dapatkan produk hebat ini dengan Whatsapp kepada saya dengan menekan butang di bawah ini.Atau terus buat tempahan anda di bawah iniBefore you go, get free traffic here.